Irl Tomas (©Reuters)
Irl Tomas (©Reuters)

Nervi popustili: Irl Tomas otpušten u Baltimoru posle tuče sa saigračem

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 07:58

Jedan od najboljih sejftija lige nije više član Rejvensa. Bivši član Sijetla mogao bi da se preseli u Dalas Kaubojse

Manje od tri nedelje ostalo je do početka nove sezone u NFL-u. U toku su trening kampovi, a za vikend se dogodio skandal u Balitmoru. Jedan od najboljih sejftija lige, Irl Tomas (31), pobio se sa saigračem Čakom Klarkom.

Rejvensi su bili neumoljivi – otpustili su veterana, koji je prošle godine stigao u tim iz Merilinda iz Sijetla.

Izabrane vesti

"Raskinuli smo ugovor sa sejftijem Irlom Tomasom zbog ponašanja koje štetno utiče na Baltimor Rejvense", službeno su saopštili u dvostrukom osvajaču Superboula.

Prošle godine Tomas je stigao u Balitmor kao veliko pojačanje. Potpisao je četvorogodišnji ugovor za 55.000.000 dolara. Odigrao je odličnu prvu sezonu u Rejvensima, bio lider defanzive. Baltimor će da zadrži 10.000.000 dolara koje je sjajni sejfti garantovano imao za sledeću sezonu.

Tomas je sada slobodan igrač i nema sumnje da će brzo da nađe klub. Godinama se za njega interesovao Dalas, franšiza za koju je Irl navijao u mladosti. On je sa Sijetlom igrao dva Superboula, jedan osvojio. Bio je deo čuvenog sekendarija odbrane Sihoksa nazvan "Legion of Boom", u kome su bili još Kem Čensler, Ričard Šerman i Brendon Brauner.

Baltimor je prošle sezone imao najbolji skor u ligaškom delu sezone, ali je već na startu plej-ofa, u polufinalu AFC-a ispao od Tenesija na svom terenu. Rejvensi su pre početka nove sezone, uz Kanzas, bili najveći favoriti u konferenciji. Odlazak odličnog veterana biće veliki hendikep za poslednju liniju defanzive tima.

On je u NFL-u već 10 godina. Izabran je kao 14. pik prve runde na draftu 2010. godine. Čak sedam puta se našao na Proboulu, a tri puta u prvoj postavi NFL šampionata. Proslavio se u Sijetlu gde je bio osam godina.



tagovi

NFLNFL ligaBaltimor Rejvens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara